Beantwoorden
Niels6
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
Netjes! Gelezen en goedgekeurd! En we zijn vertrokken! Hi there!

Waarom is Visual Voicemail op android niet ondersteund?

Hallo,

Ik zie dat dit al regelmatig eens gevraagd is, maar vernam vandaag van Telenet Support dat er geen plannen zijn om Visual Voicemail te ondersteunen op Android.
Waarom wordt deze dienst wel aangeboden voor iOS gebruikers, en dit reeds twee jaar, maar niet voor onze groene robot?

Is het marktaandeel van Android klanten bij Telenet dan zoveel kleiner dat het dit verschil in dienstverlening verklaart?
Volgens statcounter zou die over het algemeen toch ongeveer gelijk moeten lopen.

Android biedt reeds sedert versie 6.0 (lanceerdatum september 2015) ondersteuning voor deze service.
Dat betekent ook dat elke actieve gebruiker gebruik zou kunnen maken van deze dienst indien geïntegreerd.

Bij nader onderzoek zie ik dat Orange en BASE deze dienst wel aanbieden. 
Terwijl die laatstgenoemde het aanbiedt via hun app, en dus een iets minder gebruiksvriendelijke ervaring is, blijft die superieur aan de oubollige manier van bellen naar een nummer om telkens opnieuw alle berichten te beluisteren en met nummers je keuzes te maken.

Kunnen jullie me helpen begrijpen hoe groot de effort zou zijn om Visual Voicemail ook op android aan te bieden?

0 Likes
2 reacties
BillyX
Freshman Bijna Allesweter
Berichten: 502
Waar zijn die handjes? Opgeruimd staat netjes! JACKPOT! De race is begonnen!

Waarom is Visual Voicemail op android niet ondersteund?


@Niels6  schreef:

Kunnen jullie me helpen begrijpen hoe groot de effort zou zijn om Visual Voicemail ook op android aan te bieden?


Die reden is heel eenvoudig en hierdoor zijn er nog tal van andere operatoren die Visual Voicemail niet ondersteunen op Android.

Maar eerst even wat achtergrondinformatie. In 2007 was Apple met de iPhone de eerste die Visual Voicemail ondersteunde. Bij Android kwam deze ondersteuning niet veel later door tal van andere applicaties zoals bv. Youmail. Sommige telecomoperatoren maakte zelfs hun applicatie voor Visual Voicemail. Dat is iets wat bijvoorbeeld T-Mobile en andere operatoren de dag van vandaag nog steeds doen. Ja zelfs sommigen fabrikanten ontwikkelen de dag van vandaag nog steeds hun eigen Visual Voicemail applicatie.

Het is pas vanaf 2015 dat Google Visual Voicemail echt heeft geïmplementeerd in de standaard telefoon applicatie. Maar ook hier zijn er weer uitzonderingen. Bij sommige merken/modellen is Visual Voicemail ingebouwd maar het kan ook dat deze is verwijdert. Dat kan zelfs op vraag van operatoren gebeuren omdat ze het toch niet ondersteunen en dat er hierdoor alleen maar verwarring optreedt.

Door die vreemde start van Visual Voicemail op Android zijn er zoveel diverse systemen opgezet. Hierdoor is het overzicht verloren gegaan in de loop der jaren. Gelukkig heeft het OTMP (Open Mobile Terminal Platform) in 2010 een soort van standaard geschreven voor de ondersteuning van Visual Voicemail. Maar niet iedereen houdt zich aan deze regels waardoor het opnieuw bij veel merken een eigen leven is gaan leiden.

Als telecomoperator moet je dus een beslissing maken. Ga je ondersteuning geven voor een platform waarbij deze functionaliteit kan verschillen van toestel tot toestel? Ga je investeren in je eigen applicatie voor Visual Voicemail? En tenslotte ga je al die kosten doorrekenen aan de klant?


Telenet

BillyX

...gebeten om te weten...

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.



0 Likes
Suzy
Community Manager
Berichten: 7399
Dat verdient een Gouden Uil! Slimme zet! TAGGING MASTER! Tag away, my dear!

Waarom is Visual Voicemail op android niet ondersteund?

@BillyX wat je hier uitlegt is helemaal correct. Het opzetten van Visual Voicemail op Apple devices was vrij simpel, enkele validaties met Apple en het zat mee in de carrier settings voor Telenet. Voor Android ligt dit inderdaad een veel ingewikkelder, waarbij Telenet inderdaad zelf een app dient te bouwen. 

We hebben het naar aanleiding van dit onderwerp intern nog eens gevraagd, maar we hebben de bevestiging gekregen dat Visual Voicemail op Android er voorlopig nog niet aankomt.


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy
Community Manager
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes