Beantwoorden
Stijn
Freshman Bijna Allesweter
Berichten: 495
Jij #DTV. Goed bezig! WOW! Lees je nog iets anders? ;-) De magic number!

Spotlight mei

De lente is in het land, jammer genoeg als je naar buiten kijkt is dat niet altijd duidelijk te zien. Maar geen zorgen, zelfs op de meest regenachtige dagen kunnen we onze toevlucht zoeken in de cinema. Eerlijk gezegd ook tijdens de zonnigste momenten in het jaar, kan een cinemake goed doen, al is het dan voor de airco. 😉

 

Deze maand maken we onder andere een uitstap naar één van de donkerste periodes uit de geschiedenis. 1 september 1939 - Duitsland valt Polen binnen en begint hiermee Wereldoorlog 2. The Zookeeper’s Wife (10/05), laat het verhaal zien van het Poolse koppel Jan Zabinski en Antonina. Meneer Zabinski is de uitbater van een succesvolle zoo in Warschau, tijdens de oorlog werd de zoo geheel in puin gelegd. Hierop werd het koppel actief in het verzet. Mevrouw Antonina besluit om de nog resterende gebouwen te gebruiken om voortvluchtige Joden onder te brengen. Op deze manier kan ze er een 300-tal redden van een zekere dood.
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Diane Ackerman. Dat op zich weer zijn oorsprong kent in de dagboeken van mevrouw Antonina.
Het helden-koppel werd in 1965 door Israël erkend als Righteous Among the Nations. Dit is een eervolle titel voor mensen die hun leven op het spel gezet hebben tijdens de Holocaust om Joodse levens te redden.

 

zookeeperswife.jpg

 

 

 

“Whoso pulleth out this sword of this stone is the rightwise born king of all England”. King Arthur: Legend of the sword (10/05) is de verfilming van de legende rond de gelijknamige ridder. Na het overlijden van koning Uther Pendragon, vader van Arthur, komt er oorlog over het land. Arthurs oom grijpt de macht, terwijl hij zelf in de achterbuurten zijn mannetje probeert te staan. De bal gaat pas echt aan het rollen wanneer onze held het zwaard uit de steen trekt, en hiermee de nieuwe koning wordt.
We zien in deze film het begin van een serie waarvan verwacht wordt dat deze 6 films zal bevatten. We zullen de komende jaren vermoedelijk de verdere verhaallijn van Arthur en zijn kompanen kunnen volgen.
De regie van deze prent ligt bij Guy Ritchie. Deze man heeft een aantal films op zijn palmares kunnen schrijven. Waaronder: Snatch, Sherlock Holmes (de beide films) en The Man From U.N.C.L.E.

15021609_88830_pos1_s-high.jpg

 

On the horizon

Een emmer popcorn op jouw schoot, een drankje in de hand en dan gaan de lichten uit. Als fervente bioscoop bezoeker weet je dan … dat het nog even gaat duren voor de film begint. Eerst wat publiciteit en trailers voor aankomende blockbusters. Voorbije maand waren er een aantal trailers die er bovenuit staken.

  • Thor: Ragnarok: De derde episode in het verhaal van Thor als Marvel held (Starring: the guy from work) en al de 17de film in het Marval universum.
  • Star Wars: The last Jedi : Mijn wereld stopte voor 2 minuten en 12 seconden toen deze trailer beschikbaar werd #BigStarWarsFan. Dit is de trailer voor de achtste film in de serie.

Stijn

"The force is strong with this one"
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 reacties